Zomerexpo 2017

Doe mee aan de ZomerExpo 2017. Tijdens vijf landelijke voorrondedagen selecteert de jury in totaal 250 werken voor Water ZomerExpo 2017 in Museum de Fundatie. De voorrondes vinden op verschillende plekken in Nederland plaats. Op 18 maart is het Stedelijk Museum Schiedam de locatie.
 
Andere locaties
De voorrondes zijn ook bij Academie Minerva, Groningen (12 maart), Loods 6, Amsterdam (25 maart) en ZIMIHC Theater Stefanus, Utrecht (1 april). De voorronde voor buitenkunst is op 8 april bij Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. Tot en met 7 maart 2017 kan iedereen werk aanmelden en kans maken op deelname.
 
Museum de Fundatie
Museum de Fundatie is dit jaar gastheer van ZomerExpo: de grootste kunsttentoonstelling met open inschrijving en anonieme selectie in een Nederlands museum. De tentoonstelling is van 25 mei t/m 20 augustus parallel te zien in de Fundatie Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. Het thema is Water.
 
Banner ZomerExpo gif
 
Thema
Water als thema is mede ingegeven door de ligging van de Fundatie in het waterrijke westen van de provincie Overijssel. Als Hanzestad is Zwolle bovendien onderdeel van de 37ste Internationale Hanzedagen, juni 2017 in het naburige Kampen. Het motto van de Hanzedagen is ‘Water Verbindt’.
 
Aanmelden
Tot en met 7 maart 2017 kun je een of meer kunstwerken voor een voorronde aanmelden op zomerexpo.nl. Alle beeldende disciplines zijn welkom. De jury bestaat uit galeriehouders, curatoren, kunstmakers en liefhebbers en kiest zoals altijd oog in oog met de kunst, zonder kennis over de maker.
 
Meer informatie
Kijk op op de website van ZomerExpo of stuur een e-mail.