Museumcafé

Brunchen op een bijzondere plek
Lokale producten, kleuren op tafel en betaal wat je het waard vindt
 
Bijzondere plek! Kom lekker lunchen of brunchen en betaal wat je het waard vindt. Op ons buffet staan vooral lokale producten: chocoladepasta van De Bonte Koe en brood van het Vlaamsch Broodhuys uit Schiedam. Pak koffie en thee, schuif aan lange tafels bij elkaar aan en smeer zelf je boterham. Kleurplaten? Hebben we ook, maar je kan ook gewoon op de tafel tekenen.
 
Ikea
Tijdens het lunchen is er van alles te zien. Langs de muren staan rode kasten met kunst en historische voorwerpen uit de collectie: schepen, klokken en veel meer. Je kijkt je ogen uit. Het ontwerp komt het internationale architectenbureau MVRDV. De kasten werden ingericht door stylist en tentoonstellingsmaker Maarten Spruyt. Hij werkt voor gerenommeerde musea maar ook voor warenhuis Ikea. In 2017 won hij de ELLE Stijloevre Award.
 
Kapel-4 Foto Kim van Dee
Fotografie: Kim van Dee
 

Vertrouwen

Het concept ‘betaal wat je het waard vindt’ is nieuw in de Nederlandse museumwereld. ‘We willen dat mensen zich welkom voelen’, vertelt directeur Deirdre Carasso. Het is gebaseerd op vertrouwen. 'Op plekken waar dit al gebeurt, wordt er zelden misbruik van gemaakt.’ Bezoekers reageren positief. Dat schrijven ze ook in het gastenboek.


Filosofisch gesprek

Een bezoeker vertelde dat ze met haar kinderen in gesprek raakte over de waarde van geld. ‘Hoeveel verdienen jullie eigenlijk?’, vroegen de tieners aan hun ouders. Hoeveel heb je nodig? Wat kosten dingen? Een bezoek aan het café zorgde op die manier voor een bijna filosofische lunch.

 
Bestand 000
Fotografie: Nienke Homans
 
Openingstijden
Het museumcafé is van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur open. Toegang gratis.
 
 
Gratis Wi-Fi

 

wifi-logo-hi1 web


In ons museumcafé kunt u gebruik maken van ons gratis Wi-Fi netwerk. Selecteer het netwerk 'gast Stedelijk museum'. Surf gratis naar onze website, lees de achtergronden over de kunstenaars en de kunstwerken en meld u aan voor onze nieuwsbrief op uw smartphone of tablet. Deel uw locatie met vrienden, like onze facebookpagina en kom flexwerken, terwijl u geniet van onze koffie en gebak.