Wat lijkt waarop? rondleiding en multimediaworkshops voor het voortgezet onderwijs

5. Peter Struycken Wetmatige beweging van vorm en kleur 1965. Collectie Stedelijk Museum Schiedam

Peter Struycken, Wetmatige beweging van vorm en kleur, 1965. Collectie Stedelijk Museum Schiedam

Wat lijkt waarop?

Voorbeeld van de verwerkingsopdracht bij de workshop ‘Wat lijkt waarop?

VANAF 25 FEBRUARI 2017:
Op de tentoonstelling EYE ATTACK houden de kunstwerken je voor de gek. Je ziet niet wat je denkt. Er draait iets wat eigenlijk stilstaat en het platte doek bolt op. De kunstenaars weten het oog te misleiden met lijnen, patronen en kleurvlakken. Ze maken Op Art, een afkorting van Optical Art.

In de tentoonstelling maken leerlingen kennis met kunstwerken die lijken te wegen en die echt bewegen. Waardoor lijkt het te bewegen? Waarom beweegt een kinetisch kunstwerk? Wat is het verschil? Leerlingen bekijken verschillende spannende kunstwerken en maken daarna m.b.v. een beeldbewerkingsprogramma een video en combineren dit met een audio fragment.

Victor Vasarely Vega-Pâl 1965. Courtesy Pierre Vasarely en De Primi Fine Art
Victor Vasarely, Vega-Pâl, 1965. Courtesy Pierre Vasarely en De Primi Fine Art

• Klas 1/2/3
  • van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00- 17.00 uur
  • 120 minuten
  • € 65,- per groep, maximaal 15 leerlingen (meerdere groepen mogelijk)
  • Janina Schipper, Educatie en Publieksbegeleiding, (010) 2463666
  • Vul hier het inschrijfformulier in

* Prijs is exclusief entree à € 5,00 per leerling (betalen met CJP-cultuurkaart is mogelijk).
 Docenten gratis entree.