Verwacht

VOLKSKRANT BEELDENDE KUNST PRIJS 2018
3 FEBRUARI T/M 15 APRIL 2018
 
Het Stedelijk Museum Schiedam organiseert in samenwerking met de Volkskrant, AVROTROS en het BNG Cultuurfonds de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2018. De prijs is een begrip; een solide graadmeter van een hoog artistiek niveau. De jury kent de prijs toe aan een kunstenaar jonger dan 35 jaar, die woont en werkt in Nederland.
 
De prijswinnaar krijgt een bedrag van € 10.000, beschikbaar gesteld door het BNG Cultuurfonds. De winnaar wordt in februari bekendgemaakt in het televisieprogramma Kunstuur. Vorig jaar won Evelyn Taocheng Wang.
 
Winnaar Evelyn Taocheng Wang. Fotografie Jiri Buller
Winnaar Evelyn Taocheng Wang. Fotografie Jiri Buller

 

WIJ WAREN DE GUSTO
FOTO’S VAN CAS OORTHUYS
3 FEBRUARI T/M 15 APRIL 2018
 
 
JAN HENDERIKSE

ALLES EN NIETS

3 MAART T/M 10 JUNI 2018
 

 

MANZONI IN HOLLAND
OKTOBER 2019 – JANUARI 2020
 
Op de grote tentoonstelling Manzoni in Holland is het werk van Piero Manzoni voor het eerst in bijna 50 jaar weer op zo’n grote schaal in Nederland te zien. De Italiaanse kunstenaar bouwde in zijn korte leven - van 1933 tot 1963 - een indrukwekkend oeuvre op en geldt internationaal als een van de grote vernieuwers van de beeldende kunst in de twintigste eeuw. De tentoonstelling gaat in op zijn artistieke ontwikkeling en maakt duidelijk wat zijn invloed was op kunstenaars in Nederland en daarbuiten. Lees verder.
 
Manzoni in his atelier Milaan 1958 Fotografie Ennio Vicario
Piero Manzoni in zijn atelier in Milaan, 1958. Fotografie: Ennio Vicario
 
 
NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?
 
Meld je aan!
Lees meer