Te doen

Open Call: creatieve queer jongeren gezocht*

*Kick off: donderdag 11 juli

OPEN CALL
Stedelijk Museum Schiedam zoekt creatieve queer jongeren!
Wij zijn op zoek naar jou voor een tentoonstelling over queer identiteit en/of een evenement op Paarse Vrijdag.

DOE JIJ MEE?
We starten met een gezellige kick-off bijeenkomst voor de zomervakantie, om met elkaar kennis te maken. Vanaf september ga je samen met een kunstenaar en andere jongeren aan de slag in drie tot vier workshops. Je kunt kiezen uit twee onderdelen, een tentoonstelling maken en/of een evenement voor jongeren organiseren.

DIT WIL JE WETEN:
Je kunt aan twee onderdelen meedoen (je mag ook kiezen):

1. Een tentoonstelling maken
(drie à vier workshops in september van ieder drie uur in Schiedam)

2. Een evenement voor jongeren organiseren op Paarse Vrijdag, 13 december
(drie à vier workshops in oktober en november van ieder twee uur in Schiedam)

• Dit is voor Schiedamse jongeren van ongeveer 14-19 jaar
  • Je mag je alleen aanmelden of met vrienden
  • Je hoeft niets van kunst te weten, maar wel graag iets willen maken met een groep
  • We starten in september met de workshops (we houden rekening met je schoolrooster)
  • De tentoonstelling opent feestelijk op vrijdag 11 oktober 2024 tijdens Coming Out Day
  • Voor het meedoen krijg je een vergoeding

MELD JE AAN VOOR DE KICK-OFF!
Heb je interesse, ben je nieuwsgierig of twijfel je? Kom gewoon langs tijdens de Kick-Off op 11 juli van 16.00 tot 18.00 uur in Stedelijk Museum Schiedam. Daar vertellen we je meer en leer je elkaar kennen.
App, bel of mail naar Meerten Zegers van Stedelijk Museum Schiedam op 06 45 26 12 25 / meerten@stedelijkmuseumschiedam.nl

Ben je enthousiast maar wel net iets ouder of woon je niet in Schiedam? Ook dan horen we graag van je!
Geen zorgen: als je je aanmeldt zit je nog nergens aan vast.
Wil je meedoen, maar wel anoniem blijven binnen de tentoonstelling en op sociale kanalen, dan kan dat zeker.

Hebben jij of je ouders/verzorgers vragen? Mail, app of bel Meerten Zegers.