Vacature: medewerker Marketing & Communicatie*

*Voor 32-36 uur per week.

Het Stedelijk Museum Schiedam is kunstmuseum en stadsmuseum ineen, in het prachtige achttiende-eeuwse Sint Jacobs Gasthuis in hartje Schiedam. We maken spraakmakende en herkenbare tentoonstellingen over naoorlogse beeldende kunst en organiseren activiteiten in en rondom het museum met kunstenaars en Schiedammers. De afgelopen jaren heeft het museum de deuren wagenwijd opengezet voor de stad. We staan bekend als een van de meest publieksvriendelijke musea van Nederland, dat veel samenwerkt en co-creëert met gemeenschappen. Dat blijven we de komende jaren doen; nieuw is daarbij de focus op verjonging en verbreding van ons publiek en samenwerkingspartners.

We zoeken per oktober 2023 een medewerker Marketing & Communicatie (32-36 uur)

Om deze ambitie mede te gaan vormgeven zoekt het Stedelijk Museum Schiedam een medewerker Marketing & Communicatie voor 32-36 uur per week. Je bent (mede) verantwoordelijk voor de uitvoering van marketing- en communicatieplannen rondom tentoonstellingen en programmering en de interne- en externe communicatie van het museum.

Wat ga je doen?
Je bedenkt en implementeert impactvolle concepten en campagnes in print en online, verzorgt drukwerk en online uitingen en bewaakt projectbudgetten. Je onderhoudt perscontacten en hebt voelsprieten voor nieuwe samenwerkingspartners. Online ben je sterk in het creëren van prikkelende content en je hebt er plezier in om de social media, website en content planning te beheren en bij te houden. Je houdt ervan om resultaten te analyseren, zoals traffic naar de website en resultaten van campagnes, en om reacties op sociale media en feedback van bezoekers te monitoren. Je schrijft makkelijk over uiteenlopende onderwerpen voor persberichten, flyers en voor onze verschillende kanalen. Met de juiste content en activatie weet jij talrijke doelgroepen, van kunstliefhebbers tot Schiedammers, te bereiken én te raken.

  Wat verwachten we van je?

 • Meerjarige ervaring (minimaal drie jaar) met (online en offline) marketing en communicatie bij voorkeur in de culturele sector of een creatieve omgeving;
 • Affiniteit en creativiteit in het ontwikkelen van programma’s, producten en campagnes om een zo breed en inclusief mogelijk publiek bij het museum te betrekken;
 • Affiniteit met kunst, cultuur en geschiedenis;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands;
 • Redactionele vaardigheden, in staat tot het schrijven van aantrekkelijke en wervende teksten;
 • Verantwoordelijkheidsgevoel, resultaatgericht, stressbestendig en je houdt van aanpakken;
 • Je bent praktisch ingesteld en pro-actief;
 • Je bent initiatiefrijk en zelfstandig en krijgt tegelijk energie van samenwerken;
 • Je werkt accuraat, hebt een flexibele werkhouding en hands-on mentaliteit;
 • Basiskennis van programma’s als WordPress, Adobe Photoshop, InDesign en Mailchimp of de bereidheid deze vaardigheden te leren, is fijn.

Wat bieden wij?
We bieden een plezierige werkomgeving in een middelgroot museum met grote ambities. Je werkt in een enthousiast team onder leiding van het Hoofd Publiek. Je hebt een fijne werkplek in een prachtig monumentaal pand in hartje Schiedam.

De functie heeft een omvang van 32-36 uur per week en is afhankelijk van je ervaring ingeschaald in salarisschaal 8 of 9, van de Arbeidsvoorwaardenregeling Stedelijk Museum Schiedam (min. € 2.541 ,- tot max. € 3.589,- bij 36 uur). We kennen een eindejaarsuitkering van 3,4% en vakantietoeslag van 8%, pensioen bij ABP. Het betreft een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Het Stedelijk Museum Schiedam vindt het belangrijk dat het team divers van samenstelling en een goede afspiegeling van onze omgeving is. Wij nodigen daarom iedereen met interesse uit te reageren, maar in het bijzonder Schiedammers en/of kandidaten met een bi-culturele achtergrond.

Solliciteren
Ben jij onze nieuwe collega? Stuur dan uiterlijk woensdag 9 augustus jouw sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per e-mail ter attentie van Mariëtte Maaskant naar info@stedelijkmuseumschiedam.nl onder vermelding van ‘vacature medewerker Marketing & Communicatie’.

Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Mariëtte Maaskant (Hoofd Publiek), mariette@stedelijkmuseumschiedam.nl. Voor praktische vragen over de procedure kun je terecht bij Anouk Toet / Marga van den Berg via info@stedelijkmuseumschiedam.nl

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 16 augustus.
De vervolggesprekken vinden plaats op woensdag 23 augustus.

Fotografie: Museumgebouw door Loes van Duijvendijk