Te doen*

*Er is van alles te doen!

Bij ons is altijd iets te beleven. Ga zelf aan de slag in het Atelier, krijg een rondleiding door de tentoonstellingen en haak aan bij een activiteit. Of vier je verjaardag met vrienden.

Open Call: creatieve queer jongeren gezocht

Open Call: creatieve queer jongeren gezocht

Kick-off donderdag 11 juli

Vanaf september ga je samen met een kunstenaar en andere jongeren aan de slag in drie tot vier workshops. Je kunt kiezen uit twee onderdelen, een tentoonstelling maken en/of een evenement voor jongeren organiseren.

Crazy Tekenzomer

Crazy Tekenzomer

Gratis activiteiten in het museum

Deze zomer zijn er weer leuke activiteiten te doen in Stedelijk Museum Schiedam. Bij de tentoonstelling Liefde voor tekenen organiseert het museum een Crazy Tekenatelier en een Crazy Kleurwedstrijd

Arm om je heen

Arm om je heen

Een gratis creatieve workshop in jouw wijk!

Maak samen met kunstenaar Chantal van Heeswijk een arm om ‘mee te knuffelen’ of sleutelhanger als cadeau. Je gaat aan de slag met veel verschillende stofjes, naald en draad, lijmpistool, nietjes en textielstiften en als je durft ook met de naaimachine. Iedereen kan meedoen!

Teken op zaal

Teken op zaal

donderdag 25 juli en 5 september, 11.00 uur

Onder begeleiding van kunstenaar Fatima Barznge, co-curator van de tentoonstelling Liefde voor tekenen ga je aan de slag. Ze vertelt eerst over haar visie op het kunstenaarschap en haar inspiratiebronnen. Daarna ga je aan de slag met een bijzondere opdracht rondom het werk van Barznge Study of Square/ZamZam, welke ook in de tentoonstelling te zien is.

Wijken Welkom

Wijken Welkom

Gratis buurtfeesten in het museum

In Stedelijk Museum Schiedam is iedereen welkom. Onder de naam Wijken Welkom nodigt het museum elke wijk uit voor een feestelijke avond. Een avond voor en door de wijk, want we organiseren het graag samen. Een soort buurtfeest, maar dan in het museum.

Instaprondleiding

Instaprondleiding

Elke derde zondag van de maand

Met deze rondleiding van een uur (her)ontdek je het museum en vertelt de museumdocent je meer over een specifieke tentoonstelling.

Kunstklas voor volwassenen

Kunstklas voor volwassenen

Je kan weer meedoen!

Zelf bezig zijn met de kunst die je ziet in het museum, daar gaat het om bij de Kunstklas. Geïnspireerd door het tentoonstellingsbezoek ga je zes lessen zelf aan de slag in het Atelier.

Kunstklas voor kinderen

Kunstklas voor kinderen

Je kan weer meedoen!

Kijken en doen, daar draait het om bij de Kunstklas, een serie van zes workshops in het museum.

Inloop Atelier

Inloop Atelier

Iedere zondag kun je aan de slag als kunstenaar Else Alfelt!

Wil jij na een museumbezoek gelijk aan de slag met al jouw nieuwe inspiratie? Kom dan langs in ons Inloop Atelier! Onder begeleiding van een museumdocent kun je hier iedere zondag tussen 13:00 en 16;00 terecht om aan de slag te gaan als een echte kunstenaar

Bach op vrijdag

Bach op vrijdag

Een cadeautje voor je oren

Stadsorganist Arjen Leistra speelt klavierwerken van Johann Sebastian Bach (1685-1750) op het historische Hess-orgel (1773) van het Stedelijk Museum Schiedam.

Verjaardagsfeestje

Verjaardagsfeestje

Woensdag- en zaterdagmiddag

Ben je binnenkort jarig en ben je gek op tekenen, knutselen en schilderen? Kom je kinderfeest vieren in het museum.

Rondleiding met of zonder workshop

Rondleiding met of zonder workshop

Op aanvraag

Wil je samen met vrienden, collega of familie een eigen rondleiding door het museum?

Podcastserie In Schiedam

Podcastserie In Schiedam

Altijd te beluisteren.

Inmiddels zijn er drie series, waarin bewoners van de stad mooie, aangrijpende, grappige en bovenal unieke verhalen vertellen. Duik in de wereld van de zestiende-eeuwse heksenvervolgingen in Schiedam, de lhbtiq+ gemeenschap in de stad en de drukke Hoogstraat.

Panorama Schatgravers - Doe-blad (6-12 jaar)

Panorama Schatgravers - Doe-blad (6-12 jaar)

Altijd te doen

Ontdek de stadsverhalen in miniatuur. Ga samen met je ouders schatzoeken, doe de kijkvragen en maak je eigen tijdlijn.

Fietsroute Levend Landschap

Fietsroute Levend Landschap

Altijd te doen

De tentoonstelling Levend Landschap is voorbij, maar de fietsroute kun je nog gewoon doen! De route van 33 km gaat door Schiedam, Overschie, Midden-Delfland en Vlaardingen. Je kunt natuurlijk ook een klein stukje uitkiezen. De fietsroute is hier te downloaden.

Foto bovenin: Rondleiding in de tentoonstelling Realisme nu. Fotografie: Aad Hoogendoorn.