Buurtplaatjes XL scholenwedstrijd*

*Help kunstenaar Maarten Bel en doe vóór eind oktober mee.

Iedereen kent Pokémon-kaarten of voetbalstickers, maar wie heeft er weleens plaatjes van zijn eigen buren gespaard? Kunstenaar Maarten Bel bedacht de Buurplaatjes XL: een stickerboek waarin je buren spaart en beter leert kennen. Welke categorie mag niet ontbreken in het boek van jullie buurt? Doe met je klas of BSO groep een voorstel aan Maarten!

Hoe doe je mee?
In het Buurtplaatjes stickerboek zijn verschillende categorieën te vinden. Deze categorieën gaan over wat wij overeen hebben als buren. Bijvoorbeeld; mensen die tegen hun huisdier praten of mensen die nooit meer uit hun wijk weg willen. Welke categorie mag niet ontbreken in het boek van jullie buurt? Doe een voorstel aan Maarten!

Download hier de lesbrief, de oefening en het werkblad. Bekijk de filmpjes van Maarten met je klas (groep 3 t/m 8) of BSO groep. Volg de aanwijzingen en pitch jullie categorie. Stuur de filmpjes uiterlijk 29 oktober per WhatsApp naar Frija 06 82 4944 60 of per mail aan plaatjes@stedelijkmuseumschiedam.nl
En daarna?
Alle deelnemende scholen krijgen sowieso een eervolle vermelding in het boek. En de kinderen ontvangen een stickerboek. De twee leukste, mooiste, grappigste of bijzonderste categorieën. Wordt jullie categorie opgenomen in het stickerboek van de wijk dan hoor je dat begin november.

Sparen, sparen, sparen
De spaaractie van de Buurtplaatjes XL loopt van 1 februari t/m 30 april 2022. Je krijgt als deelnemende school of BSO gratis stickerboeken voor de kinderen. En Maarten geeft graag een mini workshop ‘sparen & ruilen’. Hierover volgt later informatie.