DoorVanVoor*

*Een samenwerking tussen het museum en co-creatievelingen uit het hele land.

Het Stedelijk Museum Schiedam programmeert samen met Schiedammers (kijk hier voor meer info). Centraal staat de vraag: hoe kunnen we van betekenis zijn voor een grotere en meer diverse groep Schiedammers? Dit leren we van en met de stad.

Overal in Nederland zijn organisaties bezig met co-creatie en participatie. Om ervaring uit te wisselen en lessen te delen, organiseerde het Stedelijk Museum Schiedam in 2019 een symposium over co-creatie (hier vind je alle presentaties). Daarop volgde een serie excursies langs inspirerende plekken in het land, onder de noemer DoorVanVoor. Hieronder vind je van elke excursie een verslag in de vorm van de podcast.

DoorVanVoor & Rotterdam


8 November 2020 vond de eerste excursie plaats, naar Rotterdam. Mieke van der Linden leidde een walk en talk langs diverse plekken op de West-Kruiskade. Janneke Staarink vertelde over De Doelen (Studio) en in de middag leerden we van Theater Zuidplein.

DoorVanVoor & Tilburg

7 Februari 2020 ging de tweede excursie naar Tilburg. Sabine van Baal (initiatiefneemster van Tussenheid013) coördineerde een walk en talk door de Spoorzone, waar deelnemers vertelde hoe ze samen het park vorm hebben gegeven. In de middag gaf Monique Zijp, artistiek leider van Theatercollectief Eelt een creatieve sessie.

DoorVanVoor & Utrecht

25 September 2020 verkende de derde DoorVanVoor-excursie Utrecht. In de podcast introduceert Shay Raviv de co-creatieve designprincipes van De Voorkamer en Hanan de Sain van Le Guess Who vertelt in een walk en talk over het Lombok Festival. Maureen Baas leidt je rond over het terrein van de Metaal Kathedraal en Sanne Karssenberg legt uit hoe BAK, basis voor actuele kunst met partners samenwerkt.