We ontvangen jullie leerlingen en studenten graag in het museum. Lees hier hoe je er kunt komen. Onder begeleiding van een museumdocent is het museum te bezoeken van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur.

Gedifferentieerd programma
Voor het PO en VO kun je kiezen uit een vast aanbod: lessen met vertrouwde inhoud die zich aanpassen aan de wisselende tentoonstellingen. Daarnaast zijn er lessen en programma’s die speciaal bij tijdelijke tentoonstellingen worden aangeboden. Bij een bezoek wordt de klas bij aankomst in twee kleinere groepen verdeeld. Elke groep wordt door een getraind museumdocent meegenomen voor een interactieve rondleiding door het museum en een creatieve opdracht in het Atelier.

Voor het MBO, HBO en WO staan museumdocenten klaar om studenten rond te leiden bij het huidige aanbod tentoonstellingen. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om het museum vrij te bezoeken, mits dit bezoek is aangevraagd.

Alle lessen zijn gedifferentieerd naar niveau en leeftijd. Desgevraagd kan een museumdocent de les gericht aanpassen, bijvoorbeeld om aansluiting te vinden bij een thema op school. We denken graag hierin mee. Wil je graag afstemmen of wil je het net even anders? Neem dan contact op met Frija: frija@stedelijkmuseumschiedam.nl of bel 010-2463666.

Leerkrachtinformatiebrief
Boek je een museumles, dan krijg je een leerkrachtinformatiebrief toegestuurd. Hierin staat hoe het programma eruitziet en welke begrippen we in de museumles gebruiken. Ook geven we inspirerende tips en suggesties om de les voor te bereiden of zelf met de leerlingen aan de slag te gaan.

Docentenpas & nieuwsbrief
Docenten hebben gratis entree op vertoon van een Stedelijk Museum Schiedam-docentenpas. Vraag hem nu aan bij Denise: educatie@stedelijkmuseumschiedam.nl en schrijf je hier in voor onze onderwijs nieuwsbrief!

Deelregeling Cultuureducatie met kwaliteit
Het Stedelijk Museum Schiedam onderschrijft de doelstellingen van de deelregeling ‘Cultuureducatie met kwaliteit’ en werkt samen met Stichting Mooi Werk. Ons PO aanbod maakt deel uit van de Parels van Schiedam.