We ontvangen graag iedereen. Daarom doen we er alles aan om het museum voor alle bezoekers goed toegankelijk te maken. Hierbij de belangrijkste informatie op een rijtje.

Heb je nog vragen of suggesties voor ons, mail dan gerust naar info@stedelijkmuseumschiedam.nl

Entreeprijs
De begeleider van een bezoeker met een beperking hoeft geen entree te betalen. Je kunt hiervoor een speciaal kaartje reserveren via onze online kaartverkoop. Een kaartje aan de kassa halen kan natuurlijk ook.

Ingang
Je kunt bij de hoofdingang binnenkomen met de plateaulift. Deze kun je zelfstandig bedienen maar we helpen je graag. Druk op de bel voor assistentie.

Toiletten
We hebben een invalidentoilet op verdieping -1. Je kunt er met de lift naar toe.

Verschoonruimte
In het invalidentoilet op verdieping -1 is een verschoontafel voor baby’s en kleine kinderen. De ruimte is bereikbaar met een lift. 

Lift
Aan beide zijden van het museum hebben we een lift, waar een scootmobiel in past. Via de begane grond of het souterrain is het mogelijk om van de ene naar de andere vleugel te gaan. Let wel op, er zijn drempels van 2 cm tussen de ingang en zalen. Er is een drempelhulp.

Hulphonden
Hulphonden zijn welkom in het museum. Wel graag de hond aanlijnen.

Assistentie
Ben je in het museum en heb je assistentie nodig? Bel dan naar dit nummer +31(10) 246 3666. Dan komen we je zo snel mogelijk helpen!

Met de auto
Wanneer je met de auto komt en in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart dan kun je gratis parkeren op het pleintje achter het museum. Dit zijn openbare parkeerplaatsen, dus het is mogelijk dat er geen of weinig beschikbare plaatsen zijn.

Ben je van plan hier te parkeren en via de achteringang bij ons langs te komen? Bel even voorafgaand aan je bezoek, dan weten we dat je komt. Sta je voor de deur dan kun je op de deurbel drukken, zodat we de deur voor je open kunnen doen. Adres: Roosbeek 32 (achteringang). Bellen kan naar: +31(10) 246 3666.

Verder kun je in Schiedam met een gehandicaptenparkeerkaart parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen en tevens gratis gebruik maken van parkeerplaatsen in ‘betaald parkeren gebieden’. Er zijn helaas geen aangepaste parkeerplaatsen in de nabije omgeving van het museum. Er zijn er twee op de Koemarkt, maar deze zijn klein en beperkt tot 2 uur parkeren. Vanaf de Koemarkt is het ongeveer 4 minuten lopen naar het museum (400 m.).

Je kunt ook parkeren in Parkeergarage Nieuwe Passage, ook te vinden op de Koemarkt, hier zijn 2 aangepaste parkeerplaatsen op laag 0 en op laag 1. Er is een lift. De parkeergarage ligt ongeveer 450 meter van de ingang van het museum. Loop vanaf de parkeergarage in zuidelijke richting, sla vervolgens rechtsaf de Hoogstraat op. Na 300 meter vind je het museum aan je rechterhand. Let op, in parkeergarages moet wél betaald worden.

Taxi
Ben je van plan met de taxi te komen, dan is er aan de voorkant van het museum plek om (even) stil te staan en uit te stappen. Let wel op dat je niet per ongeluk langs de ingang rijdt; terugrijden mag niet want het is éénrichtingsverkeer. Adres: Hoogstraat 112.

Je kunt je ook laten afzetten bij de achteringang van het museum. De afstand hier is minder dan 50 meter naar de ingang. Wil je hier afgezet worden? Bel ons dan even! Dan weten we dat je komt. Adres: Roosbeek 32. Bellen kan naar: +31(10) 246 3666.

Openbaar vervoer
Kom je met de trein? Neem de trein naar Schiedam Centrum. Vanaf hier is het nog 20 minuten lopen naar het museum (1,5 kilometer). Bus 51 en 54 stoppen ook bij Schiedam Centraal, deze kan je nemen naar de Koemarkt.

Bus 51, 54 en 89 en de tramlijnen 21 en 24 stoppen bij halte Koemarkt, op 300 meter loopafstand van het museum. Er is bij deze haltes aangegeven waar mensen met een rolstoel kunnen instappen. Volg vanaf de halte de bordjes ‘Musea’, deze leiden naar o.a. het Stedelijk Museum Schiedam.