Modeltrein Kerstfestijn*

*Een knotsgekke modeltreinspoorbaan.

14 december 2019 t/m 5 januari 2020

Een landschap met gepimpte wagons, een regenboogmonster en gek gekleurde lichtjes. Zo ziet de grote kerstspoorbaan van kunstenaar Maarten Bel eruit.

Hij maakte samen met de modeltreinvereniging Schiespoor een knotsgekke modeltreinspoorbaan. De spoorbaan is nog niet helemaal af. Hier en daar zijn er nog wat lege plekken. Kinderen mogen die zelf opvullen. Dat kan tijdens de workshop Model Kerstfestijn.

Chirurg

Wat kunnen ze maken? Daar zijn geen regels voor. Je mag het zo gek maken als je het zelf wil! Een kind met medische ambities maakte een ziekenhuis-wagon. ‘Dit is mijn ziekenhuis-wagon, want ik wil later chirurg worden! Kijk maar, er staat allemaal apparatuur op, zoals een hartslagmeter, maar ook de deuren waar patiĆ«nten doorheen komen en een ambulance!’

Voetbalclub

Een voetballiefhebber leefde zich op zijn eigen manier uit. ‘Ik heb een voetbalwagon gemaakt, met gras, een bal, spelers en een voetballogo. Deze club bestaat niet, want dit is mijn eigen bedachte voetbalclub!’, vertelde hij.

Regenboogjunglemonster

Een regenboog kan veel indruk maken, daarom maakte een van de deelnemers aan de workshop een regenboogjunglemonster. ‘Ik hou van regenbogen, maar ook van buiten zijn. Daarom heb ik een regenboogmonster in de jungle gemaakt!’

Enthousiast geworden over de workshop? Klik dan hier voor meer informatie.