Stemmen en gratis naar kunst*

*Alleen voor Schiedammers.

Stemlokaal open van 7.30 uur en 21.00 uur. Kunst kijken tussen 11.00 uur en 21.00 uur.

Woont u in Schiedam en hebt u een stempas? Dan mag u bij de verkiezingen op donderdag 23 mei bij elk stembureau in de gemeente stemmen, ook bij ons. Schiedammers die voor het stemlokaal in het museum kiezen, kunnen die dag gratis naar alle tentoonstellingen.

Stemmen op een kunstenaar

Ben u klaar met stemmen voor het Europees Parlement? Dan kunt u ook een stem uitbrengen op uw favoriete kunstenaar bij de tentoonstelling van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. Drie scouts kozen evenveel kunstenaars die strijden om de eer.

Kiezen uit de collectie

Wat is er nog meer te zien? De keuze van twee Schiedamse scholieren. Zij maakten de tentoonstelling Post/Delete, het perfecte plaatje over het zelfbeeld van jongeren. Wat betekent het dat we door de sociale media zo veel met onszelf bezig zijn? De leerlingen kozen kunst uit de collectie van het museum.

Kies zelf kunst te worden

Voorafgaand aan het stemmen kunt u zich ook laten inspireren door Mark Rothko. Hij maakte een indrukwekkend schilderij waar je helemaal alleen naar mag kijken. Je kunt je hoofd misschien ook in de juiste stemming voor het stemmen brengen door de tentoonstelling Manzoni in Holland, die laat zien dat alles kunst kan zijn. Kies je ervoor op de magische sokkel te klimmen, dan word je zelf kunst.

Wat kozen wij en wat kies jij?

En dan is er de tentoonstelling Van CoBrA tot boorolie. Daarop is de zien wat het museum de afgelopen periode koos om aan te kopen, en wat het vroeger aankocht. Denk aan de Wilde Jonge van Karel Appel en de installatie met boorolie van Zoro Feigl die voor het eerst is te zien. In de categorie must see zit het drieluik van herman de vries 1, 2 en 3 uur onder de appelboom. Dat is de laatste aanwinst van het museum.