Te doen

Lancering Kalender 2024*

*Carte Blanche (Fuck The Dictator) van Anne Wenzel

Op zaterdag 28 oktober om 20.00 uur lanceert kunstenaar Anne Wenzel een bijzondere kalender als ode aan Boksschool de Jong. De kalender portretteert leden van de boksschool in een speciaal ontworpen collectie van modeontwerpster Nada van Dalen. Van Dalen is een modeontwerper die haar inspiratie vindt in de ruwe rafelranden van een stad. Voor deze collectie heeft zij zich laten inspireren door de kracht en schoonheid van het boksen in relatie tot het fysieke werk van Wenzel, waar tonnen klei gekneed, gehakt en gekliefd worden.

Haar ontwerpen worden door jonge en doorgewinterde boksers gedragen tijdens een fotoshoot met fotograaf Aad Hoogendoorn, waarin ze het atelier van Anne Wenzel bestormen en zich positioneren tussen de beelden in wording en werken die klaarstaan voor de tentoonstelling Carte Blanche.

De lancering van de kalender vindt plaats in Boksschool de Jong tijdens de no-ko wedstrijden.

De opbrengst komt ten goede aan een AED-apparaat voor de boksschool, de plek waar Anne Wenzel maandenlang intensief trainde voorafgaand aan haar gevecht tegen de directeur van het Stedelijk Museum Schiedam in 2019.

Foto: Aad Hoogendoorn

Dit wil je weten

  • Lancering: zaterdag 28 oktober 2023, 20.00 uur
  • Locatie: Boksschool de Jong (Singel 8, 3112 GP, Schiedam)
  • Reserveren is niet nodig
  • De kalender is vanaf 28 oktober voor € 15,- verkrijgbaar bij de boksschool en in de museumwinkel van het Stedelijk Museum Schiedam.
  • Leden van Boksschool de Jong krijgen korting en betalen € 9,95