Voor en door Schiedammers*

*Laten we samenwerken!

Het Stedelijk Museum Schiedam is van alle Schiedammers, ook van jou. We willen dat je je er thuis en gezien voelt, ook als je niet gewend bent naar het museum te gaan. We werken graag samen met de stad, zodat we elkaar leren kennen. Kunnen we iets betekenen voor jou of een groep waar jij bij hoort? We horen het graag!

Veelzijdigheid van de stad
We werken samen met veel Schiedammers en Schiedamse organisaties, omdat de stad zoveel mooie verhalen en talenten kent. Soms organiseren we samen iets groots, soms iets kleins, alle ideeen zijn welkom. Vanuit het museum maken we altijd de verbinding met kunst of de geschiedenis van Schiedam. We laten hiermee graag de veelzijdigheid van de stad zien en kennen hierin geen grenzen. Benieuwd? Bekijk het archief onderaan deze pagina, met mooie samenwerkingen waar we trots op zijn!

Ontmoet elkaar in het museum
Het museum is een plek van kunst en geschiedenis, maar ook van mensen. Je ontmoet er op een laagdrempelige manier andere Schiedammers en leert wat voor hen belangrijk is. Misschien heb je meer gemeen dan je dacht en kun je iets voor elkaar betekenen of van elkaar leren. Het museum organiseert regelmatig activiteiten waarbij Schiedammers elkaar ontmoeten. Bekijk wat er nu en binnenkort te doen is in het museum. Hopelijk zien we elkaar daar!

De Stadsgalerij
In de Stadsgalerij zie je altijd een tentoonstelling die gemaakt is met de stad. Schiedammers laten er zien wat zij belangrijk vinden. Bekijk verder op de pagina welke tentoonstelling er nu te zien is.

Kom maar op met je idee
Wat belangrijk is voor Schiedammers kan het museum niet bedenken. Dat móeten we van de stad horen.

Dus kom maar op met je idee! Misschien wil je een culturele traditie of feestdag met ons vieren? Of heb je een andere activiteit? Niks is te gek.

Stuur je idee naar onze stadsprogrammeurs Dorien en Meerten en ze nemen contact met je op. Bellen kan ook: 010-2463666.

mail dorien@stedelijkmuseumschiedam.nl

mail meerten@stedelijkmuseumschiedam.nl

Alle wijken waren in 2022 welkom
Om het vernieuwde museum te bekijken. Leuk weetje: in 2024 doen we dit weer!

Elkaar ontmoeten.

Elkaar ontmoeten.

Samen creëren.

Samen creëren.

Samen lachen.

Samen lachen.


Eenmalige steun