Te doen

Wenswerken in de Stadsgalerij*

*Kom in actie

In de Stadsgalerij is de  interactieve installatie ‘Wenswerken’ van kunstenaar Maarten Bel te zien. En het mooie is, iedereen kan hier ook aan meedoen!

Moet jij van weinig geld rondkomen? En heb je een wens voor iets dat je niet kunt betalen, bijvoorbeeld een verjaardagstaart, een bos bloemen of een fiets van je kind? Doe dan mee aan Wenswerken en geef jouw wens door in de Stadsgalerij. Maarten Bel maakt tekeningen van de wensen en verkoopt deze in het museum. Met het geld van de verkochte tekeningen koopt hij wat erop staat! Wie weet komt jouw wens uit! Dan komt Maarten Bel persoonlijk jouw wens thuis bezorgen.

Voor iedereen die wél iets kan missen en iemand wil helpen: kom langs en kijk welk Wenswerk jou aanspreekt. Scan de QR code naast het werk om de tekening te kopen, haal een Verkocht sticker bij de kassa en plak die over de QR-code. Klaar is Kees! Dankzij jou gaat een wens van een Schiedammer in vervulling en jij krijgt een echte Maarten Bel aan de muur! Kom jij ook langs om een wens te vervullen? ‘Wenswerken’ maakt deel uit van de tentoonstelling ‘Uit armoede. Kunst, geschiedenis en verhalen.

Beeld Header: kunstenaar Maarten Bel in de installatie ‘Wenswerken’. Foto: Aad Hoogendoorn.