Wijken Welkom

Gratis wijkfeest voor Nieuwland in het museum!*

*Kom je langs op vrijdag 31 mei?

Wijken Welkom
Onder de naam Wijken Welkom nodigt Stedelijk Museum Schiedam elke wijk uit voor een gratis wijkfeest. Alles komt die avond uit de wijk: muziek, dans, hapjes en meer. Een soort buurtfeest, maar dan in het museum.

Voor wie?
De avonden zijn er voor alle wijkbewoners, jong en oud! Juist Schiedammers die niet vaak of nog nooit in het museum zijn geweest, zijn van harte welkom. Kinderen en families kunnen creatief aan de slag in het Atelier en er worden de hele avond rondleidingen gegeven.

Voor en door Nieuwland
De wijkfeesten worden samen met de wijk georganiseerd. Dit keer zijn er heerlijke hartige en zoete hapjes gemaakt door Winette, een borrelplank door Soliviene en gezonde cake met ingrediënten uit de tuin bij de Kansenfabriek. In de gezellige ontvangstruimte van het museum kun je luisteren naar o.a. live saz muziek van Emre, Berkay en Berfin van het Alevitische Cultureel Centrum Rijnmond. Ook zijn er voor dansliefhebbers dansoptredens van 010HipHop. En bij dit feest is ook kunstenaar Maarten Bel aanwezig, die live Wenswerken maakt.

Met de bus naar het museum
We verzamelen rond 18.30 uur bij twee locaties: wijkhuis Dreesplein (Dr. Willem Dreesplein 2) en Islamitisch Centrum Yildiz (Doctor Schaepmansingel 5). Dan lopen we samen naar het museum. Net als bij een schoolreisje kun je als je slecht ter been bent gratis meerijden met een bus. Onderaan dit bericht zie je hoe laat en waar die vertrekken. Wil je je rollator of rolstoel meenemen in de bus? Laat dit dan weten aan Meerten Zegers.

Geen kaartje nodig, aanmelden wel fijn!
Je hebt geen kaartje nodig voor Wijken Welkom. Aanmelden is wel fijn. Dat kan via het Facebook Event of met een berichtje aan stadsprogrammeur Meerten Zegers: meerten@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Dit wil je weten:

  • Datum: vrijdag 31 mei
  • Tijd: 19.00-21.00 uur
  • Adres: Hoogstraat 112, Schiedam
  • Informatie bussen:De bus vertrekt om 18.40 uur bij wijkhuis Dreesplein (Dr. Willem Dreesplein 2) en deze rijdt langs Islamitisch Centrum Yildiz (Doctor Schaepmansingel 5). Om 21.00 uur rijdt de bus terug naar Nieuwland.

Met dank aan 
Gemeente Schiedam, VSBfonds, VriendenLoterij Fonds, Fonds 21, Mondriaan Fonds.

Kijk hier voor meer informatie over Wijken Welkom 

Foto bovenin: Schiedammers uit Nieuwland bezoeken het museum tijdens de eerste editie van Wijken Welkom. Fotografie: Aad Hoogendoorn