Te doen

Wikipedia-middag in de Korenbeurs*

*Schrijf geschiedenis - vrouweneditie

De Schiedamse geschiedenis is divers en interessant, maar bij veel mensen nog niet bekend. Hier gaan we vrijdag 12 april verandering in brengen door belangrijke en interessante verhalen over (vrouwelijke) Schiedammers toe te voegen op Wikipedia. De website is wereldwijd één van de populairste bronnen van informatie, maar toch ontbreken er nog Schiedamse verhalen. Daarom verzamelen we vrijdag 12 april om 13.30 uur in bibliotheek de Korenbeurs om (binnen de regels van het platform) artikelen te schrijven over de geschiedenis van vrouwelijke Schiedammers. Doe jij met ons mee?

Deelname is gratis! Het is fijn als je een eigen laptop of tablet mee kunt brengen.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is voor alle Schiedammers, jong en oud en geïnteresseerden in de geschiedenis van de stad. We richten ons deze dag vooral op Schiedamse vrouwen, maar als je heel graag met een ander onderwerp aan de slag wilt, kan dat ook. Je hoeft geen Wikipedia-ervaring te hebben. Er is hulp aanwezig en je kunt ook met iemand samenwerken als je dat fijn vindt. Je hoeft niet veel te weten over een onderwerp, je kunt hulp krijgen bij je onderzoek. Maar ervaren Wikipedia-schrijvers zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Dit evenement is een samenwerking tussen het Gemeentearchief Schiedam, Bibliotheek Schiedam, de Historische Vereniging Schiedam en Stedelijk Museum Schiedam.

Dit wil je weten:

  • Datum: vrijdag 12 april
  • Tijd: 13.30 – 16.30 uur
  • Adres: Korenbeurs Bibliotheek; Lange Haven, 145, 3111 CD Schiedam
  • Ben je erbij? Geef je snel op via geschiedenis@stedelijkmuseumschiedam.nl