Eigen projecten*

*Met een gemeenschappelijke deler.

‘Schat, ik heb een probleempje.’ Het is Amira die Marcha’s hulp inroept. Maar ook de andere deelnemers staat artistiek leider Marcha bij.

Annelotte helpt zij zoeken naar een doosje spelden. Tegen nieuwkomer John: ‘Ga je nog door met jouw smiley?’ En ter aanmoediging van Elly en Annette: ‘Gewoon spelen ermee! Op een gegeven moment krijgt het zijn vorm.’  

We werken aan onze individuele projecten. De diversiteit is enorm! Marcha: ‘Mensen hebben hun eigen handschrift. Straks bij het inrichten gaan we op zoek naar de verbinding. Dat is een uitdaging maar ik denk dat we eruit komen.’ Marcha overweegt iets met woorden te gaan doen. ‘Want iedereen heeft wel een boodschap, een waarom.’

Dat is koren op de molen van de filosofisch ingestelde Freerk. Hij kent Marcha en haar werkwijze vanuit de Pauluskerk. De inmiddels 76-jarige Schiedammer wandelt vijf keer per week helemaal naar Rotterdam om er te gaan eten bij de Zusters. Die zijn op retraite momenteel want anders was Freerk niet in de gelegenheid om bij ons op bezoek te komen.               

 Bezoekers moeten sinds de aangescherpte maatregelen weer een mondkapje dragen. Vervelend! Toch is deelnemer Andrej stiekem blij met de herinvoering. Dat blijkt als hij zijn nieuwste aanwinst showt: een mondkapje waarover zelfgekozen teksten scrollen. ‘Goedemorgen’, demonstreert hij trots. Het is al middag maar dat doet er verder niets aan af.