Johan de Block*

*Met het werk van Jan Maarten Voskuil als kunstlogé.

Johan de Block woont in Schiedam Zuid. Hij beschrijft een conversatie met het werk in het dagboek.

‘Lieve Zeskommavier, weet je wel dat je op 26 januari weer wordt opgehaald?
Nee, en dat wil ik ook niet.
Ik ook niet , je ziet er nu zo veel beter uit, zoveel zachter met dit licht.
Ik dóe ook mijn best om …
Dat weet ik lieverd . Je wordt trouwens nu geflankeerd door 2 tekeningen van mij.
Dat heb ik gezien ja, waarvoor is dat eigenlijk?
Om je aan te moedigen om je vrijheid te nemen nu het kan. Ik heb je helpen ontsnappen aan het juk van het tirannieke dwanglicht. Nu moet je het zelf doen. De zachte, tedere overgangen van zwart naar wit leveren ontelbare tinten op. Mijn tekeningen zullen je nuances volgen op respectabele afstand en zijn trots om je in hun midden te hebben. Je bent geweldig. Ik ga je missen.’

Johan de Block met het werk van Jan Maarten Voskuil.