Knotsgekke modeltreinbaan*

*Kunstenaar en kinderen werken eraan.

Maarten Bel is heel groot maar duikt voor het Modeltrein Kerstfestijn van het Stedelijk Museum Schiedam in de piepkleine miniatuurwereld van Schiespoor. Hij werkt en bouwt met verschillende scholen uit Schiedam aan “een knotsgekke treinbaan met gepimpte wagons, versierde kerstpalmbomen en allerlei verassingen”.

Pimp my wagon!

Elke woensdag zijn er verschillende groepen kinderen aan het knutselen bij modeltreinvereniging Schiespoor. Onder de naam Pimp my wagon! maken kinderen uit groep 5, 6 en 7 samen met de Rotterdamse kunstenaar Maarten Bel een droomwagon. Een rijdende disco, een wagon met een zwembad of een wagon met je favoriete dier? Niets is te gek. De enthousiaste mensen van modeltreinvereniging Schiespoor zorgen er samen met de kinderen voor dat alles daadwerkelijk kan rijden.

Modeltreinkerstfestijn

Alle opgepimpte wagons zijn later te zien tijdens het Modeltreinkerstfestijn van 14 december tot en met 5 januari 2020 in het Stedelijk Museum Schiedam. Schiespoor en Maarten Bel maken hiervoor een geheel nieuwe modeltreinbaan in een prachtig, door Maarten Bel ontworpen, Winter Wonderland.