Lancering museumfeestreep*

*Om de heropening van het museum te vieren!

Grote kans dat je nooit eerder een chocoladereep van popcorn met gezouten karamel hebt geproefd. Benieuwd hoe het smaakt? Feestelijk vinden het Stedelijk Museum Schiedam en De Bonte Koe. De chocolaterie ontwikkelde de nieuwe smaak speciaal voor de heropening van het museum op zaterdag 14 mei 2022. Het museum was anderhalf jaar dicht voor renovatie. De museumfeestreep is nu te koop in de automatiek van De Bonte Koe en vanaf 14 mei 2022 in de drie winkels van De Bonte Koe en in de museumwinkel.

Feesthoedjes
‘Niet alleen de smaak is feestelijk, dat geldt ook voor de verpakking met gekleurde sterretjes die verwijzen naar het museumlogo’, vertelt museumdirecteur Anne de Haij. Vouw je de wikkel uit dan kun je er een feesthoedje van vouwen. ‘Veel mensen zijn benieuwd naar de reep’, vervolgt Connor Klein, directeur van De Bonte Koe. ‘De automatiek was de eerste avond al leeg.’ Het is niet de eerste keer dat het museum en de chocolaterie samenwerken. Vijfentwintig jaar geleden maakte De Bonte Koe al Cobra-schilderijen van chocolade.

Nieuw
Na een renovatie van anderhalf jaar heropent het museum met vier nieuwe tentoonstellingen waaronder de bewegende beelden van Zoro Feigl, het Panorama Schiedam en een tentoonstelling met alle Schiedammers die als ‘sticker’ meedoen aan de Buurtplaatjes.

Beeld bovenin: Museumdirecteur Anne de Haij en Connor Klein, directeur van De Bonte Koe. Fotografie: Aad Hoogendoorn