Mijn Schiedam, Bellypaint, Art & Fashion*

*Een samenwerking tussen het museum, Batya Brown & friends.

Bellypaint, Art & Fashion, onder die titel kwam de Schiedamse Batya Brown haar plan aan het museum voorleggen.

Ze had eerder bijgedragen aan de tentoonstelling Familie.

In haar woorden: “ik ben zelf kunstenares, dus ik wist dat dit de juiste plek was en dat jullie open en divers zijn”. Haar grote droom was om een evenement te organiseren ter ere van de zwangere vrouw. Volgens Batya hebben veel vrouwen last van onzekerheid tijdens hun zwangerschap. Het thema was vrouwen meer eigenwaarde en zelfvertrouwen te geven door te kiezen voor stijlvolle zwangerschapsfashion.

Dit wilde ze bij ons vieren met een groot ‘Afrikaans’ feest van mode, kunst en (door haar) beschilderde buiken van zwangere vrouwen. Dit resulteerde in een feestelijke modeshow door zwangere vrouwen met beschilderde buiken en kinderen in West-Afrikaanse kleding. Ook was er een markt met allerlei kraampjes van lokale organisaties en individuen, Afrikaanse hapjes en een djembé band. Het was één groot, kleurrijk feest.

De mooie vrouwen en moeders die meeliepen in de modeshow zijn (rol)modellen. Batya liep zelf mee op de catwalk en beschilderde haar eigen buik en die van de andere zwangere vrouwen. Er liepen ook kinderen mee en vrouwen zonder kinderen.

Na de modeshow was er een feest met Afrikaanse hapjes, geweldige percussieoptredens van Djembe Defi en er werd gesproken door een bijzondere gast. Ook was er een minimarkt met Afrikaanse sieraden, kunst van Batya Brown, en een nagellak- en handmassage service. Verder werd er ook informatie verstrekt door de Schiedamse organisatie Moeders Informeren Moeders.