Bezoek het museum om samen met je klas op een toegankelijke manier meer te leren over kunst, geschiedenis en de maatschappij. Met verhalen over thema’s die er vroeger, maar juist ook nu toe doen en onderwerpen die in het dagelijks leven van de studenten een rol spelen en raakvlakken hebben met het onderwijsprogramma.

Tijdens de museumles duiken we dieper in een tentoonstelling of uitgelichte kunstenaar die op dat moment te bewonderen is in het museum. In de interactieve les komt de klas meer te weten over het verhaal achter de tentoonstelling of kunstenaar en door middel van leuke opdrachten gaan we met elkaar het gesprek aan. Hoe gaat de kunstenaar te werk? Is het een herkenbaar thema? Welke boodschap wilt de kunstenaar vertellen met zijn werk?

De museumles is op twee manieren te boeken. We gaan altijd met elkaar het museum in voor een interactieve les. Maar het is ook mogelijk om daarna een workshop in het Atelier te volgen, waar de studenten zelf hun creativiteit kunnen uiten. De workshop sluit aan op de museumles in het museum.

Dit wil je weten

  • Voor al het MBO onderwijs
  • De les duurt 60 minuten voor de interactieve les in het museum en 90 minuten met aanvullende workshop in het Atelier
  • De les wordt door professionele museumdocenten gegeven. Klassen met meer dan 16 leerlingen worden in twee kleinere groepen verdeeld. Per groep is er één museumdocent en vragen wij om 1 begeleider vanuit school
  • Kosten: €110,- voor de les van 60 minuten en €145,- voor de les met workshop van 90 minuten.
  • Betalen met de CJP Cultuurkaart is mogelijk. Lees meer informatie over de CJP Cultuurkaart

Het programma boeken of een vraag stellen?

  • Enthousiast geworden om samen met je klas het museum te bezoeken? Plan een bezoek in via de blauwe knop. Mocht je nog vragen hebben dan horen we graag van je via educatie@stedelijkmuseumschiedam.nl of 0102463660