In deze museumles staat beleving centraal. Iedereen ervaart een kunstwerk op een andere manier, want: smaken verschillen. In deze interactieve les kijken kinderen naar kunst, zichzelf en leren zo ook over de ander. Met leuke opdrachten in het museum en gesprekken over de kunstwerken van tentoonstellingen die op dat moment in het museum te zien zijn. Waarom spreekt een kunstwerk je aan, en een ander werk weer helemaal niet? Moet een kunstwerk mooi zijn? Welke functie heeft kunst?

De museumles start gezamenlijk met een kennismaking van de kinderen en museumdocenten.  Daarna gaat de groep in twee kleine groepen aan het werk in het Atelier en het museum. Een interactieve rondleiding wordt afgewisseld met actieve en creatieve opdrachten. Het resultaat is een zelfportret wat niet hoeft te lijken maar toch helemaal jou is. De groepen doen dezelfde activiteiten maar in een andere volgorde.

Deze les draagt bij aan taalontwikkeling en zet kinderen in hun kracht.

Dit wil je weten

  • Groep 7 & 8
  • Duur 90 minuten
  • Dit programma is een MuseumParel en kan door basisscholen in Schiedam gratis geboekt worden via Parels van Schiedam
  • De les wordt door twee professionele museumdocenten gegeven. Het is fijn als jullie ook met minimaal twee actief betrokken begeleiders komen
  • De groep wordt in twee kleinere groepen verdeeld, ze krijgen hetzelfde programma maar in een andere volgorde
  • Kosten voor het programma, indien niet geboekt via Parels van Schiedam, zijn 145,- inclusief materialen en entree

Reserveren kan via de Parels van Schiedam of neem contact op met Denise via educatie@stedelijkmuseumschiedam.nl