Kun je niet met de kleuters naar het museum komen? Dan bieden we twee lessen ook op school aan. De museumdocent geeft op twee verschillende dagen een les van 60 minuten in de klas. De eerste les heet ‘Punten pakken’, de tweede les is ‘Lijnentrekkers en vlakkenvullers’. Door de lessen kort na elkaar in te plannen, raken kinderen vertrouwd met de museumdocent, kunst, kunstenaars en ervaren ze hoe het is om vrij uit te denken en te doen.

Punten pakken
Kunstenaars zijn erg nieuwsgierig en altijd op zoek naar nieuwe dingen. Ze staan vaak op het punt iets te ontdekken en maken van hun ideeën schilderijen, tekeningen en beelden. Op die manier maken ze hun punt. Samen met de museumdocent speuren de kleuters naar punten in verschillende kunstwerken en in de eigen klas. Als je er eenmaal op let, zie je ze overal. Daarna gaan de kinderen hun eigen ideale punt schilderen.

Lijnentrekkers en vlakkenvullers
Met twee punten kun je een lijn maken, met een derde punt en twee lijnen een vlak. Welke vormen en verhalen ontdenk jij in vlakken? Onze reis loopt langs punten en lijnen en eindigt in een toevalsdier.

Dit wil je weten

  • Groep 1 & 2
  • Duur twee lessen van 60 minuten in de eigen klas
  • Dit programma is een CultuurParel 
  • De les wordt door professionele museumdocent gegeven. We vragen de groepsleerkracht om actieve betrokkenheid bijvoorbeeld door middel van klassenmanagement.
  • Kosten 145,- voor de twee lessen inclusief materialen. De programma kan betaald worden via Parels van Schiedam. Voor scholen buiten Schiedam kan er reiskosten van de museumdocent in rekening worden gebracht.
  • Ter voorbereiding ontvang je een leerkrachtinformatiebrief.
  • Reserveren kan via de Parels van Schiedam of neem contact op met Denise via educatie@stedelijkmuseumschiedam.nl