Bezoek het Stedelijk Museum Schiedam om samen met je klas op een toegankelijke manier meer te leren over kunst, geschiedenis en de maatschappij. Met verhalen over thema’s die er vroeger, maar juist ook nu toe doen. Er staan onderwerpen centraal die in het dagelijks leven van de leerlingen een rol spelen en raakvlakken hebben met het onderwijsprogramma.

Tijdens de museumles duiken we dieper in een tentoonstelling of uitgelichte kunstenaar die op dat moment te bewonderen is in het museum. In deze interactieve les komt de klas meer te weten over het verhaal achter de tentoonstelling of kunstenaar en gaan we door middel van leuke opdrachten het gesprek met elkaar aan. Hoe gaat de kunstenaar te werk? Is het thema dat we zien herkenbaar? Welke boodschap wil de kunstenaar overbrengen met zijn werk? 

De museumles is op twee manieren te boeken. We gaan in ieder geval altijd met elkaar het museum in voor een interactieve les. Aanvullend is er de mogelijkheid om een workshop in het Atelier te volgen, waar de leerlingen zelf hun creativiteit kunnen uiten. De workshop sluit aan op de museumles in het museum.

Dit wil je weten

  • Voor: alle voortgezet onderwijs klassen (speciaal onderwijs, VMBO, HAVO, VWO)
  • Tijdsduur: 60 minuten voor de interactieve les in het museum; 75/90 minuten met aanvullende workshop in het Atelier
  • Groepsgrootte: max. 15 leerlingen per museumdocent. Per groep minimaal 1 begeleidende docent
  • Vak: Kunstgeschiedenis, CKV, beeldende vorming, maatschappijleer 
  • Kosten: €120,- 
    Betalen met de CJP Cultuurkaart is mogelijk. Lees meer informatie over de CJP Cultuurkaart of neem contact op met onze educatie-afdeling via esmee@stedelijkmuseumschiedam.nl

Leerkrachtinformatiebrief
Om je bezoek samen met de klas zo goed mogelijk voor te bereiden, bieden wij bij het lesprogramma een passende leerkrachtinformatiebrief aan. Hierin staat alle benodigde informatie die je voorafgaand aan het bezoek nodig hebt.

Het programma boeken of een vraag stellen?
Enthousiast geworden om samen met je klas het museum te bezoeken? Neem contact op met Denise via denise@stedelijkmuseumschiedam.nl om de invulling te bespreken en een museumbezoek te plannen.