Het Stedelijk Museum Schiedam krijgt financiële steun van een groep huisvrienden. Zij hechten belang aan geschiedenis, kunst en een levendig museum in de stad Schiedam.

Huisvrienden zijn onze ‘uitgebreide familie’. We zien ze graag en betrekken ze bij wat we doen. We nodigen ze uit voor bijzondere bijeenkomsten en ze krijgen een kijkje achter de schermen. Met een financiële bijdrage maken zij samen onze tentoonstellingen, aankopen en activiteiten voor kinderen en Schiedammers mogelijk.

Verschillende vriendschappen
Het Stedelijk Museum Schiedam heeft een trouwe groep huisvrienden en iedere nieuwe vriend is welkom. U kunt kiezen voor verschillende vriendschappen.

Huisvriend: € 50 – € 250 per jaar
Daarvoor ontvangt u:

  • gratis entree tot het museum
  • uitnodigingen voor alle openingen
  • 2 keer per jaar een vriendennieuwsbrief
  • 1 keer per jaar speciale activiteit

U kunt er ook voor kiezen om samen met een partner huisvriend te worden. Samen wordt u onze combi-huisvriend vanaf € 75 per jaar.

Huisvriend: € 250 – € 1.000 per jaar
Naast het hierboven genoemde ontvangt u:

  • jaarlijks een uitnodiging voor een excursie

Huisvriend: € 1.000 – € 2.000 per jaar
Naast het hierboven genoemde:

  • uitnodiging voor het huisvriendendiner

Huisvriend: vanaf € 2.000 per jaar
Naast het hierboven genoemde:

  • 1 keer per jaar 1 wens in vervulling in het museum (bijvoorbeeld uw verjaardag vieren of vergaderen in het museum)
  • naamsvermelding bij de entree van het museum en in een selectie van gedrukte uitgaven (desgewenst)

Fiscaal aantrekkelijk
Stedelijk Museum Schiedam is aangemerkt als Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), waardoor uw donatie aftrekbaar is. Bij een periodieke schenking, krijgt u een deel van uw gift dus terug van de belastingdienst. Lees er hier meer over.

Andere vormen van steun
Wist u dat u ook een bijdrage kunt leveren aan de aankoop van een kunstwerk of historisch voorwerp? Ook zijn er huisvrienden die het museum werken schenken, of hun steun vormgeven via een legaat of opname in de erfenis. Mail ons over de mogelijkheden.

Meer weten?
U kunt huisvriend worden via het online formulier. Vragen? Neem vooral contact op met onze zakelijk leider Nicole Theeuwes voor de mogelijkheden via nicole@stedelijkmuseumschiedam.nl of 0102463673