Rembrandt 2.0*

*Alias gastkunstenaar Daan Koens.

We verwelkomen op atelierdagen naast vertrouwde ook steevast enkele nieuwe gezichten. Sandra bijvoorbeeld: zij kwam, zag en doet toch mee, ondanks druk vanuit werk en studie.

Annelotte is na een lang verblijf in Italië ook weer in de gelegenheid. En ter inspiratie hebben we vanmiddag niemand minder dan Rembrandt 2.0 over de vloer, alias gastkunstenaar Daan Koens.

Dat Daan de kunst van tekenen en schilderen verstaat, blijkt al aan de dialoogtafel. Met het GGZ-paleis van Andrej als verbindend thema laat hij een schitterende koepel verrijzen. Ook onze muren zijn niet veilig voor hem. Samen met Amira brengt Daan een muurschildering tot leven, over een vrouw die hulp krijgt van een warrior.

Sandra, ervaringswerker bij DOEL Delfland, heeft iets weg van een warrior als zij tijdens de wandelpauze het dragen van onze banner op zich neemt. Wordt het een traditie dat de vlag ons vergezelt tijdens kruistochten door het centrum van Schiedam? Bekijks trekt het in ieder geval. Ondertussen promoten we De Etalage en vergapen we ons aan die prachtige, historische binnenstad.

Dan is het ieder voor zich. Sandra legt zich toe op een bladerconstructie terwijl Annelotte repen textiel langs de centrale zuil drapeert. Annette maakt een begin met het etalagemobiel en Andrej schaaft aan zijn typografie. Zo vliegt de middag om, tegen wil en dank. Want als Marcha aankondigt dat we gaan opruimen verzucht Amira: ‘Nee! Zeg me dat het pas drie uur is.’