Voor alle klassen VMBO, HAVO, VWO 2021

Met andere ogen*

*Modest fashion MBO - programma

Het is iets nieuws én een miljardenindustrie, waar je mogelijk nog nooit van hebt gehoord: modest fashion. De creaties van deze voorhoede zijn fashionable en bedekt. Vrouwen die niet mee willen doen aan de ‘esthetiek van het bloot’ dragen het, gelovig of niet. Werd de minirok ooit gezien als feministisch statement, nu willen vrouwen vooral vrij zijn en zelf bepalen hoe ze zich aan de wereld tonen: kies lekker zelf!

Keuzevrijheid

De tentoonstelling Modest Fashion gaat over keuzevrijheid en creativiteit van vrouwen overal ter wereld. Fun en fashion worden gecombineerd en sluiten aan bij de tijdgeest. Modest Fashion is iets van nu, de afgelopen jaren zelfs booming: ontstaan vanuit de behoefte van vrouwen om zich meer bescheiden (lees: bedekt) te gaan kleden.

Verschillende perspectieven

Tijdens het programma Met andere ogen wordt de thematiek van de tentoonstelling behandeld binnen grotere onderwerpen zoals het hebben van (voor)oordelen, culturele uitwisseling en identiteit. Doel van het programma is om de studenten open te stellen voor verschillende perspectieven, visies en denkbeelden.

Het programma sluit op meerdere punten aan op de beroepspraktijk door thema’s te behandelen die vallen binnen burgerschap. Ook komen verschillende 21e eeuwse vaardigheden aan bod zoals kritisch denken, communiceren en sociale en culturele vaardigheden. Het programma heeft daarnaast een actieve component in zich: een rollenspel waarbij studenten binnen verschillende casussen nadenken over wie zij zijn, hoe zij overkomen op een ander en het hebben van vooroordelen.

Dit wil je weten

  • Voor: MBO (alle opleidingen)
  • Waar: Stedelijk Museum Schiedam, Hoogstraat 112, Schiedam
  • Wanneer: 21 september t/m 9 februari 2020
  • Duur: 60 minuten alleen rondleiding of 90 minuten rondleiding en verdiepingsopdracht ‘Met andere ogen’ in het Modest Fashion Lab.
  • Informatie voor docenten vindt je hier.
  • Kosten: alleen rondleiding € 90, – per klas, maximaal 30 studenten. Rondleiding en workshop ‘Met andere ogen’ € 160, – per groep, maximaal 30 studenten.
  • Meer informatie via  info@stedelijkmuseumschiedam.nl en 010 – 246 36 66.