Marianne’s pindasoep

“Marianne is de partner van Marco en heeft ook een eigen familierecept. Want: “Niet alleen oude recepten zijn mooi om te bewaren. Soms moet je met een traditie beginnen. Met deze Pindasoep beginnen we een traditie. Als je onze gezamenlijke familie bekijkt, met aanhang, komen we uit alle windstreken. Eten verbindt ons.” De pindasoep werd een van onze nieuwe favoriete familierecepten en gaat ook heel goed samen met de Rendang.”

 

”Niet alleen oude recepten zijn mooi om te bewaren. Soms moet je met een traditie beginnen. Met deze pindasoep beginnen we een traditie. Als je onze gezamenlijke familie bekijkt, met aanhang, komen we uit alle windstreken. Eten verbindt ons, maakt dat we graag bij elkaar zitten.”

 

Ingrediënten
2 eetlepels olie
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook
3 theelepels sambal manis
2 centimeter verse gember
1 liter boui
llon (kip)
250 gram soepgroenten
1 stengel sereh
300 gram kipfilet
6 eetlepels pindakaas
3 eetlepels ketjap manis
3 theelepels gemalen koriander
1/2 citroen
taugeh
rode peper 

 

Bereidingswijze:

Doe de olie in een soeppan, bak de ui, knoflook, sambal en gember 2 minuten en blus met 1 liter bouillon. Doe de soepgroenten erbij, en de gekneusde sereh. Laat het geheel totaal 30 min koken. Maar doe na 15 minuten de kip (in stuk jes) erbij. Meng de pindakaas, ketjap en koriander in een kom met wat lepels soep en roer deze saus door soep. Garneer met verse taugeh en stukjes rode peper (als je durft).