Restauratie Schoonhoven*

*Wilt u meehelpen om dit werk weer te laten stralen?

Dit bijzondere werk van Jan Schoonhoven (1914-1994) is begin dit jaar aan het museum geschonken, een heel waardevolle aanwinst voor onze collectie. Het is afkomstig van een particulier, die ook huisvriend van dit museum was. Zij kreeg het werk cadeau van de kunstenaar zelf. Het is daarna gekoesterd, maar ook erg beschadigd geraakt, omdat het zo kwetsbaar is. De afgelopen maanden is het werk onderzocht door een team van restauratoren. Ons doel is dat na de restauratie de leeftijd van het reliëf duidelijk zichtbaar blijft, maar dat ook de oorspronkelijke intentie, zoals Jan Schoonhoven het heeft bedoeld, weer zichtbaar is.
Deze ingrijpende restauratie is niet mogelijk zonder uw steun. We hopen dan ook dat liefhebbers van kunst, fans van Jan Schoonhoven of mensen die ons museum een warm hart toedragen ons willen helpen. Daarnaast zullen we ook een aantal Nederlandse fondsen, die subsidies beschikbaar stellen voor restauraties, om hulp vragen. Samen hopen we zo dit kunstwerk weer te laten stralen.

Heeft u van de schenking gehoord of het kunstwerk in de tentoonstellingszalen van Stedelijk Museum Schiedam gezien en wilt u helpen? Elke bijdrage is welkom. U kunt eenvoudig uw steentje bijdragen via een donatie. Dat kan via de volgende link, waar u via het ticketsysteem van het museum een bedrag kunt overmaken. Of u kunt contact opnemen met Nicole Theeuwes via Nicole@stedelijkmuseumschiedam.nl voor een grotere donatie. Alle donateurs zullen op de hoogte worden gehouden van de voortgang via een speciale nieuwsbrief en worden uitgenodigd voor een speciale bijeenkomst. Ook zullen donateurs met een donatie boven de €100 worden vermeld bij toekomstige presentaties van het kunstwerk.

Beeld: Jan Schoonhoven, R70-71, 1970, collectie Stedelijk Museum Schiedam, schenking uit de nalatenschap van Maria de Haan, 2021. Fotografie via restauratieatelier