Te doen

Volkskrant Beeldende Kunst Dag*

*Zondag 9 juni 2024

De Volkskrant Beeldende Kunst Dag op zondag 9 juni is een speciaal evenement voor Volkskrantlezers die houden van kunst & cultuur. In Stedelijk Museum Schiedam is een afwisselend kunstprogramma samengesteld met inspirerende sprekers, rondleidingen in verschillende tentoonstellingen, een lunch in de prachtige museumkapel en een interview met de winnaar van de Volkskrant Beeldende Kunst Publieksprijs.

Uitreiking publieksprijs
Zondag 9 juni staat ook in het teken van de bekendmaking van de publiekswinnaar van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2024. Gedurende de tentoonstellingsperiode heeft het publiek kunnen stemmen, wie gaat er naar huis met de publieksprijs van €2.500 euro? De kanshebbers dit jaar zijn: Dion Rosina, Narges Mohammadi, Victor Crepsley, Sebastian Haquin en Josse Pyl.

Programma

Dit wil je weten

  • Tickets: €17,50 (inclusief lunch, exclusief museumentree)
  • Datum: zondag 9 juni, 11.00 – 15.00 uur
  • Locatie: Stedelijk Museum Schiedam, Hoogstraat 112, 3111 HL Schiedam

Over de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs

De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs is een gerenommeerde kunstprijs voor talent tot en met 35 jaar, wonend of werkend in Nederland. De kunstenaars worden voorgedragen door scouts uit de kunst- en cultuurwereld en maken kans op twee prijzen: de juryprijs van tienduizend euro en een publieksprijs van tweeënhalfduizend euro. De prijzen worden vanaf dit jaar beschikbaar gesteld door het Schiedamse De Groot Fonds.