Wat doen we?*
*Een heleboel.
*Een heleboel.
We proberen bezoekers blij te maken met onze tentoonstellingen en de dingen die we doen. Soms zetten we je op het verkeerde been, soms doen we iets waardoor je anders naar dingen gaat kijken. We werken zoveel mogelijk samen met mensen, ook met jonge en cultureel diverse makers en Schiedammers. We zetten ons in om bezoekers te trekken die doorgaans niet naar het museum gaan. Dat doen we ook via Mijn Schiedam, daarover lees je hier meer.
*Voor kunst, geschiedenis of gewoon een geluksmomentje.
Het Stedelijk Museum Schiedam is een toegankelijk museum voor kunst, geschiedenis en maatschappij met verhalen over thema’s die er vroeger, maar juist ook nu toe doen.
Daarbij gaan we vernieuwend, authentiek en mensgericht te werk en werken we zoveel mogelijk samen met anderen, in het bijzonder met kunstenaars, jonge creatieve makers en Schiedammers.
In hartje Schiedam willen we voor zoveel mogelijk mensen een fijne plek zijn. Een plek waar je kunst ontdekt, inspiratie vindt, een kop koffie drinkt, vrienden ontmoet of zelf iets gaat maken. Je komt er voor schoonheid, nieuwe inzichten of ontspanning en laat iedereen in zijn of haar waarde. Je hebt er een klein geluksmomentje. Of vindt er misschien niet zoveel aan. Het kan en mag allemaal.
Schiedammers en jonge en cultureel diverse makers en een cultureel divers publiek hebben onze speciale aandacht. We zien en waarderen de verschillen tussen mensen; ze maken het museum en de stad sterker. We spreken ons uit en geven tekst en uitleg bij kunst en geschiedenis, voor meer begrip naar elkaar en de ander. Iedereen is welkom.
Onze vijf kernwaarden
*Een museum zonder winstoogmerk.
Stichting Stedelijk Museum Schiedam is door de Belastingdienst aangemerkt als culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat er geen schenk- of erfbelasting moet worden afgedragen voor hetgeen het Stedelijk Museum Schiedam verkrijgt, zodat het gehele bedrag ten goede komt aan het Stedelijk Museum Schiedam.
Het Stedelijk Museum Schiedam heeft geen winstoogmerk.
Naam instelling
Stichting Stedelijk Museum Schiedam
RSIN/ Fiscaalnummer
816060332
Kamer van koophandel
24429180
Bankgegevens
Stedelijk Museum Schiedam
IBAN: NL14 RABO 0111 5037 28
BIC: RABONL2U
Contactgegevens
Klik hier.
Statutaire doelstelling
De stichting Stedelijk Museum Schiedam stelt zich ten doel: het in stand houden en beheren van een museum ten behoeve van de museale collectie van de gemeente Schiedam en de museale collecties cultuurhistorische en kunstvoorwerpen van de gemeente Schiedam in stand te houden, te beheren, te verbeteren en voor een ieder toegankelijk te maken en te houden.
Directie
Op 1 januari 2023 bestond de directie uit:
Raad van toezicht
Het Stedelijk Museum Schiedam heeft een Raad van Toezicht model. Op 1 januari 2023 bestond de Raad van Toezicht uit:
Zowel directie van het Stedelijk Museum Schiedam als Raad van Toezicht hanteren de principes van de Code Cultural Governance.
Belongingsbeleid
De leden van de Raad van Toezicht ontvangen geen onkostenvergoeding of vacatiegeld. De Raad van Toezicht voert haar werkzaamheden volledig pro deo uit.
Het salaris en de regeling van de overige arbeidsvoorwaarden van de directieleden worden vastgesteld door de Raad van Toezicht, met inachtneming van de vigerende wet- en regelgeving (Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector).
De werknemers van het Stedelijk Museum Schiedam vallen onder een eigen Arbeidsvoorwaardenregeling.
Download
Download hier het standaardformulier publicatieplicht.
*Benieuwd? Lees ze door.
Beleidsplan
Meerjarenbeleidsplan 2022
Jaarverslagen
Jaarverslag Stedelijk Museum Schiedam 2023
Jaarverslag Stedelijk Museum Schiedam 2022
Jaarverslag Stedelijk Museum Schiedam 2021
Jaarverslag Stedelijk Museum Schiedam 2020
Jaarverslag Stedelijk Museum Schiedam 2019
Jaarverslag Stedelijk Museum Schiedam 2018
Jaarverslag Stedelijk Museum Schiedam 2017
Jaarverslag Stedelijk Museum Schiedam 2016
Jaarverslag Stedelijk Museum Schiedam 2015
Jaarverslag Stedelijk Museum Schiedam 2014
Foto bovenin: Bezoekers bij het werk van Nicky Assmann in de tentoonstelling Meesterlijke vrouwen. Fotografie: Fleur Beerthuis